Veelgestelde vragen over

Elektrische Steps

Natuurlijk willen we je graag van dienst zijn. Daarom hebben wij een lijst met veelgestelde vragen en informatie voor je opgesteld, zodat je direct op weg geholpen wordt. Zit jouw vraag er toch niet bij? Neem dan contact met ons op. We helpen je dan graag zo snel mogelijk op weg.

MAG IK MET DE STEPS VAN EGLIDER OP DE OPENBARE WEG RIJDEN?

Momenteel is de Veeley goedgekeurd voor het gebruik op de openbare weg in alle Europese landen. De Curve, Freeze, Extreme en Force zijn niet goedgekeurd en enkel geschikt voor eigen terrein in Nederland. In enkele andere Europese landen zoals België, Frankrijk en binnenkort Duitsland zijn ook deze steps geschikt voor de openbare weg.

Alle niet gekeurde stepjes mogen uiteraard wel gebruikt worden op eigen terrein, in eigen magazijn of tuinderskassen, ziekenhuizen etc.

WAT ALS IK EEN LEKKE BAND KRIJG?

De Tedrod, Stepley, Bamox, Extreme XR, Force XR , Freeze XR, en Veeley V5 ,zijn voorzien van luchtbanden. Deze kunnen op de gebruikelijke wijze worden gerepareerd.

IK KRIJG EEN MELDING OP DISPLAY WAT BETEKENT DIT?

Al onze stepjes zijn voorzien van een foutcode melding. In de gebruiksaanwijzing kunt u zien wat de melding betekent en wat u kunt doen om dit te verhelpen.

MOET IK EEN HELM OP?

Een helm is in Nederland niet verplicht bij voertuigen die onder de 25 km/uur rijden. Dat neemt niet weg dat wij veiligheid altijd voorop hebben staan en adviseren om beschermende kleding, een helm e.d. te dragen. 25 km/uur is best snel en met de relatief kleine wieltjes is het goed oppassen geblazen. Doe geen rare dingen met de step, blijf uw eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers goed in de gaten houden.

HOE ONDERHOUD IK MIJN STEP?

Onze EGLIDER stepjes zijn van hoge kwaliteit. Toch adviseren wij iedere week even de belangrijkste verbindingen te controleren. Ziet u op het oog geen breuk, zitten alle bouten en moeren nog goed vast? Hoe is het met de slijtage van de wieltjes? De stepjes zijn geschikt voor gebruik tijdens normale regenbuien. Geen enkele step is waterdicht. Met een vochtige doek is de step eenvoudig te reinigen. Zorg ervoor dat de anti-sliplaag op het voetboard ook stroef is en niet glad door modder of andere troep. Controleer de achterrem en de motorrem op werking.

Tot slot, zorg ervoor dat bij langdurige stalling de accu zo nu en dan wordt opgeladen en vorstvrij ligt.

KAN IK DE ACCU TUSSENDOOR LADEN?

De accu’s van de EGLIDER stepjes zijn van hoge kwaliteit en van LG of Life4po. Zonder problemen kunnen de accu’s altijd tussendoor bij-geladen worden. De acculader in je tas voor bijladen op kantoor is geen probleem. Het verkort de levensduur van deze geweldige accu’s niet. Accu’s minimaal 1 x in de maand volledig doorladen, vooral in koudere periodes. Nog beter is de accu stekker los te koppelen als je de step tijdelijk niet gebruikt. Wanneer een accu kompleet leeg is neem dan contact op met Eglider , de accu is meestal nog te redden.

 

HOE OUD MOET IK ZIJN VOOR GEBRUIK VAN DIT SOORT STEPJES?

Die vraag is simpel te beantwoorden. 16 jaar en ouder. Voor alle voertuigen die zelfstandig een snelheid kunnen halen van 25 km/uur is deze leeftijd in de Nederlandse wet geregeld.

MET HOEVEEL PERSONEN MAG JE OP EEN STEP?

Slecht 1 persoon mag op een stepje rijden. Het maximale belastbare gewicht en de gevaarzetting zijn hier bepalend.

BELEEF HET GEVOEL VAN VRIJHEID EN STAP IN DE WERELD VAN